Vedligeholdelses guide for opvaskemaskiner

Tips & Gode råd anbefaler at man rengør sin opvaskemaskine regelmæssigt, der er rigtig mange faktorer som er indvirkende på at du får et optimalt vaskeresultat.

Vær opmærksom på at, diverse fabriksgarantier og reklamerationsret kan bortfalde ved forkert eller manglende vedligeholdelse, samt forkert montering.

Rengøring af opvaskemaskinens filtre

Tips & Gode råd anbefaler at man har ekstra opmærksomhed på opvaskemaskinens filtre, den er ofte udstyret med mere end et filter – grovfilter og finfilter, hvis disse ikke holdes rene, vil madresterne blive slynget rundt i maskinen og sætte sig på servicet, filtrene kan let fjernes fra maskinen og rengøres med en svamp eller opvaskebørste

Rengøring af spulearme

Tips & Gode råd t anbefaler at man rengør opvaskemaskinens spulearme, man kan bruge en spids genstand til at fjerne madrester og lign. som kan sætte sig og blokere spulearmenes dyser, således at vandet ikke fordeles optimalt i maskinen.

Tips & Gode råd anbefaler at man rengør gummilisterne og siderne regelmæssigt, madrester og kalkaflejringer kan skabe en utæthed og i værste fald resultere i en vandskade

Rengøre dørpakninger og dørens sider

Afkalk og brug rengøringsprodukt i opvaskemaskinen med jævne mellemrum

Den ene del af rengøringen består i at fjerne synlige madrester og kalk, Tips & Gode råd anbefaler jævnligt, at bruge et syreholdigt rengøringsprodukt i en tom maskine ved høj temperatur dette produkt fjerner fedtrester, disse affaldsprodukter ophober sig i maskinens interne systemer, pumpe, rør osv.

Rengøring med et syreholdigt produkt er ikke ensbetydende med afkalkning, derfor anbefaler Tips & Gode råd jævnligt at bruge et passende afkalkningsprodukt til din opvaskemaskine.

Denne form for rengøring er en væsentligt afgørende faktor for din opvaskemaskines, ydeevne og levetid, vigtigt at du følger producentens anvisninger ved brug af rengøringsprodukter og afkalkning