Generelle råd køl/fryseskabe

Vedligeholdelsesguide for køle og fryseskab

Hvidevaretips.dk anbefaler at man regelmæssige rengør og vedligeholder sine køle-fryseskabe, du undgår bakterier der kan gøre dig syg og du kan spare energi.

Vær opmærksom på at, diverse fabriksgarantier og reklamerationsret kan bortfalde ved forkert eller manglende vedligeholdelse, samt forkert montering, du kan finde mere info vedr. forbrugerlovgivning her.

Afkøling, Omgivelser og luft

Udgangspunktet for at køle-fryseskabe fungerer optimalt, er at monteringen er udført korrekt med rigeligt afstande for at der er cirkulation nok til at overskudsvarme kan ledes bort.

Luftcirkulation er vigtig for driften af køleskabet, er skabet for varmt så tjek udluftningen

Vi anbefaler at man følger producentens anvisninger, men som udgangspunkt er det ca. 6 cm luft i top og bund, medmindre det er fritstående eller integreret skab.

Står produktet inde o et skab, så skal du sikre at der er udluftning igennem hele skabet.  

Generel rengøring af Køleskabet

Hvidevaretips.dk anbefaler, at du slukker og tømmer køleskabet, du kan med fordel bruge en køletaske til de mere temperaturfølsomme madvarer.

  1. Sluk og tøm fryseskabet.
  2. Vi anbefaler at pakke madvarerne ind for bedst muligt at holde på kulden, du kan med fordel bruge en køletaske til de mere temperaturfølsomme madvarer.
  3. Hvis din fryser er iset til, er det oftest pga. en utæthed i lukkeliste eller hul interiøret, men lad døren stå åben indtil isen begynder at tø.
  4. Vask skabet både ud- og indvendigt med varmt vand og egnet rengøringsmiddel, eftertør med kold vand.

Rengør evt. en hylde i ny og nær, på den måde holder du generel god hygiejne i skabet.

Vask køleskabet både ud- og indvendigt med varmt vand og egnet rengøringsmiddel, eftertør med kold vand.

Bagerst i køleskabet, er der en rende og afløbshul for kondensvand, renden kan være fyldt med vand, madrester og lign.

Sørg for at holde den ren og rens afløbshullet med f.eks. lang vatpind, men pas på du ikke stikker hul.

Når du er færdig med rengøringen, burde eventuelt is på køleskabets køleelementer være tøet op, eller så lad døren stå åben indtil det er smeltet

Temperaturen i Køleskab

Hos Hvidevaretips.dk, får vi ofte spørgsmålet om hvad temperaturen skal være i et køleskab, som udgangspunkt anbefales der generelt 5 grader.

Du finder ikke den rette temperatur ved at hænge et termometer i lågen, men du skal lægge et termometer i et glas vand eller lign

På den måde får du temperaturen i madvarerne og det er den vigtige.

Emballering af madvarer.

Vi anbefaler at man nøjsomt emballerer sine madvarer, de fleste madvarer indeholder syre.

Denne syre kan med tiden angribe køleskabets mekaniske og elektriske dele.

Afrimning af fryser og køleskab.

Langt de fleste køle-fryseskabe er selvafrimende, men rim kan dog forekomme ved et overfyldt skab.

Kan også opstå ved for lang betjeningstid, samt i perioder med høje omgivelsestemperaturer, oftest forsvinder rimen af sig selv.

Reparation af fryser og køleskabe

På trods af regelmæssig vedligeholdelse, kan det være nødvendigt at udføre reparationer på køle – fryseskabe, du kan med fordel købe reservedele her

Vi anbefaler at reparationer kun udføres af teknisk kyndige personer, af sikkerhedsmæssige årsager, så husk altid at afbryde strømtilførslen.

Du kan finde nærmeste service partner via dette link

Inden du begynder at overveje reparation, så vær opmærksom på om den stadig er dækket af en eventuel garanti eller reklamationsret.

Vi oplever at kunder, ubevidst har købt tillægsforsikringer eller har en elektronikforsikring igennem deres private forsikring