Dosering af sæbe, salt og afspænding.

Dosering af sæbe, salt og afspænding

Tips & Gode råd anbefaler at man er opmærksom på mængden af salt og afspænding, de fleste opvaskemaskiner har en indikatorlampe som varsler om manglende, hvis du er i tvivl – så læs i maskinens brugervejledning. For at få et optimalt vaskeresultat, anbefales det at bruge samme mærke af sæbe og afspændingsmiddel, da de passer kemisk sammen.

Et stigende forbrug af Multitabs produkter gør salt og afspænding overflødige – vær opmærksom på at disse produkter udelukker hinanden og ikke fungerer optimalt sammen, kunders oplevelse af forskellige tabs er forskellige og det anbefales at prøve sig lidt frem til hvad der virker bedst

Salt påfyldes efter behov, manglende salt giver hvide aflejringer af kalk på servicet, det anbefales at bruge groft eller fint salt.

Afspændingsmiddel er opvaskemaskinens skyllemiddel og fjerner overfladespændingen i vandet, så vandet lettere glider af servicet under tørringen. Manglende afspændingsmiddel vil give rander på servicet og dårligt tørreresultat, mens for meget giver en fedtet, ildesmagende, gråblå belægning,

Sæbe skal doseres, således at det passer til dit services tilsmudsnings-grad, for meget sæbe giver hvide belægninger og en grim smag på servicet, mens for lidt sæbe efterlader snavset service, selv efter vask.

Der er to typer sæbe, pulver og tabletter – tabletterne er umiddelbart lette at anvende, men de kan ikke doseres, omvendt sæbe i pulverform er lettere at dosere, her må man følge fabrikantens anvisninger, men afhænger i sidste ende a hvor beskidt dit service er og om man skyller af eller ej.

I Danmark er der generelt meget kalk i vandet, det kan ha stor indflydelse på vaske resultatet i opvaskemaskinen. Der er kæmpe forskel på hvor i landet opvaskemaskinen er installeret.

Du kan følge vores link og se hvordan din kommune har det med kalk.